lördag 30 oktober 2010

Komplicerat land att bo i

Nu åker jag mot föräldrahemmet där min morbror med familj är för påhälsning. När släkten är utspridd är det inte så ofta man träffas, så mina kusiner kommer att vara MYCKET äldre än vad jag minns dem. En nackdel med att Sverige är ett så väldigt avlångt land... Man skulle ha bott i Schweiz eller så, mycket mer praktiskt för att kunna träffa nära och kära så ofta man vill.

2 kommentarer:

  1. Jag funderar också över Schweiz, men Fredrik som ju är halvschweizisk är mer skeptisk än jag. Jag ser fina landskap, snöberg att lära mig skida i, goda ostar och fonduer, chans att bli minst-tre-eller kanske-fyrspråkig och snygg flagga. Fredrik ser dal-mentalitet där man ogillar befolkningen på andra sidan berget, fina berg, halvtrevlig släkt och halvkrångligt språk. Men jag skulle inte tacka nej om hans farmor ville sälja sitt hus till oss! De har en mindre bondgård - och du skulle vara mer än välkommen.

    SYND bara att Schweiz ligger så långt från Sverige. Ännu längre bort än Malmö från Umeå. Så... idén får nog mogna lite till. Man skulle ha varit född där istället kanske...

    SvaraRadera
  2. ÅH. Ett fint hus i Schweiz - VILKEN DRÖM!

    Men egentligen borde man flytta med alla sina nära och kära för att få dra fördel av landets lämpliga storlek :)

    SvaraRadera