tisdag 24 augusti 2010

Ditt nya favoritbröd

Ett enkelt bröd som blir väldigt gott och saftigt. Plus att det går snabbt att baka. Alla tiders!

Grovlimpa

2 dl grovt rågmjöl
1 dl linfrö
1 dl (fiber)havregryn
1,5 dl solrosfrö
2 msk sirap
2,5 tsk salt
5 dl kokande vatten

Häll vattnet över de torra ingredienserna och låt stå över natten.

Blanda ner:

25 g jäst
2 dl vatten, 37 grader
550 g vetemjöl
150 g dinkelmjöl

Arbeta ihop till en deg. Jäs en timme. Ta lite mjöl på händerna och ta upp degen från bunken, lägg på en plåt och "fös" ihop till en limpa. Pensla med vatten och strö över sesamfrö. Jäs 45 min. Baka av i 225 grader i 10 minuter, sänk sedan värmen till 150 grader i ytterligare 20-30 minuter.


Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar