tisdag 17 augusti 2010

Kanske de allra godaste

Blåbärsbullar

100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
120 g strösocker
en skvätt kardemummafrön, mortla dem
800 g vetemjöl (alternativt 200 g dinkelmjöl och 600 g vetemjöl, om du känner för det)

Arbeta ihop såsom man gör med degar. Jäs. Dela i två delar, kavla ut dem och kasta på fyllningen nedan:

Smör
Blåbär
Råsocker
Vaniljsocker

Gör bullar av hela härligheten. Jag brukar vika rektangeln (nu med fyllning) en gång från varsin långsida, så att det blir tre lager med deg. Sedan delar jag i lämpliga bullbitar och gör en liten snurra och lägger i bullform. Det kvittar ju egentligen hur du gör, bara du får till bullar av degen.

Låt jäsa. Pensla med smält smör, strö på råsocker. Baka av i 200 grader tills det ser färdigt ut, kanske 10-12 minuter (beror på hur stora dina rara bullar är).

Ät.

Njut.

2 kommentarer:

  1. hm! Låter himla smarrigt! Kanske något att göra en regnig dag när studiemotivationen är låg och mysfaktorn hög?

    SvaraRadera
  2. Det tror jag skulle passa alldeles, alldeles ypperligt! :)

    SvaraRadera