onsdag 18 augusti 2010

När du får (o)väntat besök


Raberberkaka

Snabb och enkel kaka. God är den också. Vad kan man mer begära? Rabarber går med all säkerhet att byta ut, mot till exempel hallon, jag kan slå mig i backen på att det också blir bra.

3 ägg
3 dl socker
3 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
ca 3 dl rabarber, skalade och delade i bitar
ca 75 g smör, kylskåpskallt
pärlsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl. Häll i form. Strö över rabarberbitar och tryck ner dem lite lätt i smeten. Skiva över det kalla smöret med osthyvel, så att det täcker smeten. Strö över pärlsocker och skjuts in i ugnen på 200 grader, kanske 20 minuter eller tills provstickan är torr. Gott med glass till. Eller vaniljsås, för den delen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar